Clicky

KVC Ardooie 3 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd GR Danny op zondag 10 december 2023 om 09:30

Verslag wedstrijd

Een kort tripje was er nodig voor de leider te kunnen bezoeken, het mag ook eens gezegd.....vriendelijke ontvangst en heel gastvrij. We voelden ons dan ook meteen in ons sas om de leider het vuur aan de schenen te leggen. Maar het was duidelijk dat we een zware wedstrijd voor de boeg hadden toen we begonnen.

Ardooie deed ons met mooie combinaties achter de feiten aanlopen, we hadden dan ook een heel zwaar openingskwartier waar gelukkig voor ons het vizier van de leiders nog niet op scherp stond. Zelf konden we sporadisch eens de neus aan het venster steken maar zonder noemenswaardige kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde konden we toch iets meer balbezit halen en nog voor rusten konden we onze eerste kans noteren. Een goeie voorzet van Siebe werd net overgekopt door Diego. Maar we waren al heel tevreden dat we met een brilscore de rust konden intrekken.

Met enkele wijzigingen wilden we toch iets beter voor de dag komen in de tweede helft en dat loonde redelijk snel, na amper 2' kon Tom de bal in de hoek leggen buiten het bereik van de thuisdoelman. Ardooie was nu beetje van slag en enkele minuten later kon Tom de score al verdubbelen na hoekschop van Stefan. We bleven nu aan zet en net aan het kwartier moest de thuisdoelman al zijn kunnen bovenhalen om een schot van Lars met de vingertoppen te keren. Rumbeke bleef nu gaan voor de volle buit en wilde nog de score laten uitlopen en vergat misschien nu en dan het verdedigende compartiment en toen de 1-2 viel net voor het halfuur was het duidelijk dat we nog een heel zwaar slotkwartier voor de boeg hadden. Kort daarop kregen we bijstand van de lat of de gelijkmaker was al een feit. Die tegentreffer heeft ons ook geen deugd gedaan en de wedstrijd was nu weer aan het kantelen, toen een thuisspeler de opening vond om op doel te trekken werd hij foutief gehaakt door onze doelman Jari. De elfmeter was een feit en werd hard via de paal binnengeknald. Nu was het erop of eronder en het zit dan dikwijls niet mee en we moeten dan toch nog de 3-2 toestaan. Toch weer als trainer enkele lessen getrokken........ Toen onze doelman Jari nog na de wedstrijd verhaal wilde halen bij de scheids over een doelpunt werd hij bestraft met een tweede gele kaart, spijtig voorval na een hele faire wedstrijd. We moeten dan toch in Ardooie onze meerdere erkennen maar toch mogen we fier zijn want we hebben ze het toch knap lastig gemaakt.

Ik wil mijn ploeg nen dikke pluim voor deze prestatie geven en niet opgeven is de boodschap!! Ook wil ik de thuisploeg Ardooie een pluim toewerpen, zowel voor, tijdens en na de wedstrijd vriendelijkheid en respect top........een voorbeeld voor veel ploegen!

Gele kaarten:

Dieter Vanslambrouck 1x en Jari Demeyere 2x

Rode kaart:

Jari Demeyere

Doelpunten:

47' (0-1) Tom Anseele,

51' (0-2) Tom Anseele,

73' (1-2),

77' (2-2)  (strafschop),